سروو موتور یک عملگر چرخشی یا خطی است که امکان کنترل دقیق زاویه یا حرکت خطی، سرعت و شتاب، با استفاده از آن امکان پذیر است. چنانچه بخواهید یک شیء را در یک زاویه خاص بچرخانید یا آن را در یک فاصله مشخص به صورت خطی حرکت دهید، می توانید از سروو موتور استفاده کنید.
سیستم سروو، شامل یک موتور معمولی بوده که به شفت آن یک انکودر نصب شده است و توسط یک سیستم کنترل می گردد. با ارسال یک سیگنال کنترلی به سروو موتور امکان حرکت شفت به یک زاویه یا موقعیت خاص وجود دارد. سروو موتور در موقعیت شفت فرمان داده شده باقی می ماند تا زمانی که سیگنال تغییر کند، با تغییر سیگنال فرمان، موقعیت و زاویه شفت تغییر خواهد کرد.
سروو موتور در واقع، یک مکانیسم حلقه بسته خودکار جهت راه اندازی ماشین ها می باشد که از فیدبک موقعیت برای کنترل حرکت و رسیدن به موقعیت نهایی استفاده می کند. ورودی سیستم کنترلی سروو موتور یک سیگنال آنالوگ یا دیجیتال است که دستورات موقعیت را به شفت خروجی اعلام می کند. یک انکودر به شفت موتور متصل می شود تا فیدبک موقعیت و سرعت را به سیستم کنترل ارسال کند.
در ساده ترین مورد، فقط موقعیت، اندازه گیری می شود. موقعیت اندازه گیری شده در خروجی با دستور موقعیت ارسالی از سیستم کنترل و عدد تعریف شده که بصورت دستی برای سیستم کنترل تعریف شده است، مقایسه می شود. چنانچه موقعیت خروجی با مقدار تعریف شده و مورد نیاز تفاوت داشته باشد.
یک سیگنال خطا تولید می شود که موجب شده موتور در هر دو جهت بچرخد تا آنجا که خروجی شفت را به موقعیت مناسب برساند. زمانیکه شفت به موقعیت مورد نظر می رسد، سیگنال خطا به مقدار صفر رسیده و موتور می ایستد.
معنی اسم این موتور الکتریکی به معنای خدمتکار میباشد، همانطور که گفته شد امکان حرکت خطی و دورانی را فراهم میکند و دارای لختی (اینرسی) پایینی است. در نتیجه امکان تغییر سرعت در آنها سریع میباشد. این سیستم الکترومکانیکی به وسیله کنترل فیدبک و بر اساس جریان و ولتاژ ورودی؛ می تواند موقعیت دستگاه، قدرت،سرعت و گشتاور آن را تغییر دهد.
اساس عملکرد یک سروو موتور، به سیگنالهای دریافتی، که از طریق سیم کنترلی تعبیه شده در آن، به سروو موتور اعمال میگردد، بستگی دارد. هر سروو موتور، دارای یک شفت (محور) خروجی میباشد و این محور قادر است به واسطه دریافت مجموعهایی از سیگنالهای رمزی، طی یک حرکت زاویهای، در موقعیت زاویهای متناسب با سیگنال ورودی قرار بگیرد.
به عبارتی، سروو موتور تنها زمانیکه پالس ورودی فرستاده شده به آن فعال باشد میتواند در مکان زاویهای منحصر به آن، قرار گیرد و در صورت تغییر پالس ورودی، موقعیت زاویهای آن نیز دچار تغییر میشود.
معنی اسم این موتور الکتریکی به معنای خدمتکار میباشد که همانطور که گفته شد امکان حرکت خطی و دورانی را فراهم میکند و دارای لختی (اینرسی) پایینی است. در نتیجه امکان تغییر سرعت در آنها سریع میباشد. این سیستم الکترومکانیکی به وسیله کنترل فیدبک و بر اساس جریان و ولتاژ ورودی؛ می تواند موقعیت دستگاه، قدرت،سرعت و گشتاور آن را تغییر دهد.
اساس عملکرد، به سیگنالهای دریافتی، که از طریق سیم کنترلی تعبیه شده در آن، به سروو موتور اعمال میگردد، بستگی دارد. هر سروو موتور، دارای یک شفت (محور) خروجی میباشد و این محور قادر است به واسطه دریافت مجموعهایی از سیگنالهای رمزی، طی یک حرکت زاویهایی، در موقعیت زاویهایی متناسب با سیگنال ورودی قرار بگیرد.
به عبارتی، سروو موتور تنها زمانیکه پالس ورودی فرستاده شده به آن فعال باشد میتواند در مکان زاویهایی منحصر به آن، قرار گیرد و در صورت تغییر پالس ورودی، موقعیت زاویهایی آن نیز دچار تغییر میشود.
سروو موتور استون (ESTUN) محصولی از کشور چین می باشد که امروزه در بسیاری از فعالیت های صنعتی از آن بهره گرفته می شود. شرکت استون (ESTUN) همواره تلاش خود را بر این نهاده تا با کیفیت ترین محصولات را از طریق به کارگیری افراد مجرب و تجهیزات به روز صنعتی، وارد بازار جهانی نماید.
هم اکنون شرکت استون را به عنوان یکی از عظیم ترین تولید کنندگانی که در زمینه طراحی و ساخت انواع سروو موتور و درایو فعالیت گسترده ایی دارد، می شناسند.
Estun طیف گسترده ای از موتورهای سروو را ارائه می دهد که انرژی و عملکرد بالایی را ارائه می دهند. موتورهای بدون جاروبک AC به طور قابل توجهی نیاز به تعمیر و نگهداری دوره ای را با ابعاد فشرده و عملکرد درجه یک کاهش می دهند.
خانواده های مختلف سروو موتور استون شامل راه حل هایی با رمزگذار مطلق یا افزایشی، سرعت های بین 1000 تا 6000 دور در دقیقه و امکان یکپارچه سازی ترمز می باشد. اینرسی متوسط و کم امکان پاسخگویی بسیار سریع را فراهم می کند. و این موتورها علیرغم اندازه کوچکشان گشتاور بسیار بالایی تولید می کنند.
در ترکیب با درایوهای سروو Estun، آنها برای برنامه هایی با پاسخ های دینامیکی بالا و موقعیت یابی سریع و دقیق ایده آل هستند. سیستمهای اتوماسیون Estun به دلیل عملکرد بالا و پیکربندیهای مختلف موجود، و همچنین ویژگیهای ساختمانی و ابعاد کلیشان در طیف گستردهای از کاربردها استفاده میشوند.
سروو موتور استون (ESTUN) دارای رنج کاملی با ولتاژ ورودی 380 V (سه فاز) و به صورت جریان متناوب از توان 1KW تا 22KW می باشد و در مدل های تکفاز (220 V) نیز از توان 200W تا 400 W تولید می گردد.
این سروو موتور ها قابلیت تحمل اضافه باری حدودا تا 300 % جریان نامی را داشته و دارای سه مد کنترلی SPEED، POSITION ، TORQUE می باشند که امکان تغییر آن ها به صورت داینامیکی به یکدیگر وجود دارد.
همچنین در این نوع موتور ها می توان از PLC داخلی بهره گرفت و موقعیت موتور را کنترل نمود.
از ویژگیهای فنی سروو موتور استون سری EMG میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شرکت استون انواع سروو موتور تک فاز خود را با ولتاژ ۲۲۰ ولت و توان ۲۰۰ وات تا ۴۰۰ وات تولید میکند.نمونه های سه فاز سروو موتور استون نیز دارای ولتاژ ورودی ۳۸۰ وات هستند که توان آنها از ۱ کیلووات تا ۲۲ کیلووات متغیر است.
سروو موتور استون (ESTUN)دارای رنج کاملی با ولتاژ ورودی 380 V (سه فاز) و به صورت جریان متناوب از توان 1KW تا 22KW می باشد و در مدل های تکفاز (220 V) نیز از توان 200W تا 400 W تولید می گردد.
این سروو موتور ها قابلیت تحمل اضافه باری حدودا تا 300 % جریان نامی را داشته و دارای سه مد کنترلی SPEED، POSITION ، TORQUE می باشند که امکان تغییر آن ها به صورت داینامیکی به یکدیگر وجود دارد.
همچنین در این نوع موتور ها می توان از PLC داخلی بهره گرفت و موقعیت موتور را کنترل نمود.
توان: توان سروو موتور حاصل ضرب گشتاور نامی و دور نامی است؛ در نتیجه سروو موتورهایی که دارای توان مساوی هستند اما دور نامی آنها کمتر است، دارای گشتاوری بالاتری هستند.
نکته قابل توجه این است که رنج قیمت سروو موتورها بر اساس گشتاور نامی آنهاست یعنی گشتاو ذکر شده روی سروو موتور.
سروو موتور دلتا (Delta Servo Motor) یکی از موفق ترین محصولات در میزان مقبولیت و فروش نسبت به سایر محصولات دلتا می باشد. از اوایل دهه 70 شمسی، همزمان با پیشرفت صنایع و لزوم تولید محصولات با کیفیت و قابل رقابت با محصولات خارجی، سیر بکارگیری و جایگزینی سروو موتورها با موتورهای DC و الکترو موتورهای AC در صنایع مختلف داخل کشور کاملا شتابان بوده است.
در این مسیر سروو موتورهای شرکت دلتا (Delta) از بدو ورود به بازار ایران بدلیل مزایای رقابتی فراوانی که نسبت به سایر برندها دارد جایگاه ویژه ای را در صنعت ایران برای خود فراهم نموده است.
سروو موتور دلتا بخشی از یک سیستم حلقه بسته است و از چندین بخش تشکیل شده که شامل درایو، موتور، سوکت فرمان و قدرت و… تشکیل شده است که این لوازم برای راه اندازی یک سروو موتور الزامی می باشد و این قطعات در کنار یکدیگر سیستم سروو موتور دلتا را تشکیل می دهد.
سروو موتور دلتا یک دستگاه الکتریکی مستقل در مجموعه است که با توجه به فرمان های دریافتی از درایو شفت خروجی موتور را به زاویه ، موقعیت و سرعت خاصی که مد نظر است حرکت داد، موتور یک سیستم سروو موتور دلتا از یک موتور معمولی استفاده می کند و آن را باریک سنسور که انکودر می باشد برای دریافت بازخورد جفت می نماید.
درایو سیستم سروو موتور دلتا را می توان مهم ترین قسمت این مجموعه بیان کرد که به طور خاص برای این منظور طراحی گشته است.
شرکت دلتا انواع مختلفی از سروو موتورها و سروو درایوها را با مشخصات و کاربردهای خاص به منظور برطرف نمودن نیازهای صنعت و همچنین افزایش رقابت در بازار اتوماسیون صنعتی، تولید و به بازار عرضه کرده است .سروو موتورها دارای یک سیستم کنترل یکپارچه برپایه فن آوری الکترونیکی نوین و پیشرفته جهت براورده کردن نیازهای مختلف کاربران و مهندسان اتوماسیون صنعتی می باشد.
تمام سروو درایوهای ASDA دلتا (Delta) دارای پردازشگر برتر سیگنال (DSP) بوده که کارایی بالایی را جهت کنترل حلقه بسته فراهم می کند.سروو موتورهای شرکت دلتا (Delta) بسته به رزولوشن انکدر و امکان کنترل چند موتور با یک درایو و سایر امکانات متغییر می باشند.
سروو موتورهای شرکت دلتا دارای مدهای کنترلی به شرح زیر هستند:
به عبارتی باید گفت در این مد کنترلی، پی ال سی، پالس تولیدی را به ورودی CN1 ارسال می کند، و سروو موتور با توجه به تعداد پالس دریافتی n درجه می چرخد؛ این چرخش موجب تغییر موقعیت سروو موتور و کنترل آن می شود.
سروو موتورهای دلتا را باید موتورهایی بین المللی دانست. زیرا قسمتی از فعالیت ها و سوابق برند دلتا علاوه بر دو کشور تایوان و هند، در تایلند بوده است. اما امروزه این برند به عنوان یک محصول تایوانی در بازار شناخته می شود.
اما کیفیت سروو موتورهای تولیدی شرکت باعث شده است تا تقاضای قابل توجهی برای محصولات برند دلتا در بازارهایی مانند ایران ایجاد شود. مجموعه ها و نمایندگی های معتبری برای محصولات این شرکت در ایران وجود دارد.
نکات مهمی که در خرید سروو موتور دلتا باید به آن توجه نمود:
کیفیت بالای سروو موتورهای دلتا منجر شده تا تقاضا برای خرید محصولات این برند در ایران رو به افزایش باشد.
ولتاژ تغذیه و مقدار جریان برای هر سروو موتور بر اساس کاربرد آن مشخص می شود. معمولا سروو موتورهای RC، دارای ولتاژ تغذیه 4 الی 6 ولت و جریان 100 میلی آمپر الی 2 آمپر می باشند.
سرعت یک سروو موتور بر حسب زمان مورد نیاز شفت جهت رسیدن به یک موقعیت معلوم، مشخص می شود.
گشتاور با سرعت سروو موتور نسبت عکس دارد. هرچه سرعت یک سروو موتور با یک توان مشخص بالاتر باشد، گشتاور آن پایین تر می آید.
از پالس کنترلی برای تعیین موقعیت شفت استفاده می شود.
رزولوشن دقت موقعیت شفت را در زمان دریافت سیگنال فرمان مشخص می کند. معمولا رزولوشن سروو موتورها بین 1 تا 10 درجه است.
این خصوصیات در طراحی مکانیکی پروژه حائز اهمیت است. وزن سروو موتورهای RC، بین 15 تا 200 گرم است.
سروو موتورها مثل انواع موتورهای دیگر خصوصیات مشخصی دارند مثل ولتاژ، جریان، سرعت عملکرد، گشتاور، پالس کنترلی، رزولوشن، پالس و وزن.
نظرات همراهان همیشگی شرکت آدنا صنعت
از اینکه مشتری باارزش شرکت آدنا صنعت هستید، صمیمانه ممنونیم.
info@adnasanat.ir
02166129107
02146072156
09213752620